CONTES IL.LUSTRATS, CAMPANYES D'ANIMACIÓ A LA LECTURA, EXPOSICIONS, PREMIS I MOLTES COSES MÉS...

Són en Subi i l'Anna. A ell li agrada molt, moltíssim dibuixar, és el què ha fet des de ben petit i ara s'hi dedica professionalment. També li agrada pujar muntanyes, anar en bicicleta i comptar ovelles quan no pot dormir. A ella li agrada escriure, explicar contes i que, aquesta primavera, hagin nascut gallarets al seu jardí.
També, però, els agrada poder compartir les seves inquietuds, les seves vivències i la feina que fan i és per això que van a escoles, biblioteques, centres cívics... a fer activitats d'animació a la lectura i aprendre dels nens i nenes d'arreu.
Tot i que no s'hi acaben d'entendre tan bé com voldrien amb les màquines i els ordinadors, els fa feliços poder estrenar aquest bloc per compartir tota aquesta munió d'emocions que ens desperten els contes i les històries.
SIGUEU MOLT BENVINGUTS!

dimarts, 16 de juny del 2009

CONTE INTERGENERACIONAL CREAT A ORISTÀ




El conte "Els tresors de la Laia" és el resultat del Taller Intergeneracional EXPLICA'M UN CONTE que s'ha desenvolupat al llarg de deu sessions durant els mesos d'abril, maig i juny a Oristà. Aquest taller ha estat organitzat pel Consorci del Lluçanès (Programa de Dinamització de la Gent Gran) amb el suport de la Diputació de Barcelona i els seus participants han estat, per una banda, els nens i nenes del CEIP Llevant d'Oristà i per l'altra, la Gent Gran d'Oristà i La Torre d'Oristà.

A partir de les vivències i records que la gent gran ha anat explicant als nens i nenes de l'escola, i amb la participació de l'Anna Obiols, escriptora de contes, s'ha anat teixint el text inspirat amb el poble d'Oristà, la seva gent i costums. A partir d'aquest i amb la col.laboració especial d'en Subi, un dibuixant professional, s'han fet les il.lustracions que han pintat i treballat els mateixos participants.
"Els tresors de la Laia" amaga totes aquestes històries que la gent gran ha anat explicant i que es van descobrint amb la lectura del conte de la mà dels dos protagonistes, l'avi Joan i la seva néta Laia. Acompanyada del seu avi aquesta coneixerà com es rentava abans la roba a la Gavarresa, com es construïen les joguines, la feina al camp... esdevenint cada història un record que la Laia guardarà com un tresor.

Tot aquest procés creatiu ha quedat recollit en un àlbum de fotografies digitals que des de l'escola s'ha anat elaborantsessió per sessió i que també ha servit als alumnes participants per treballar el món de la imatge. Se'n pot veure una mostra al bloc de l'escola http://blocs.xtec.cat/ceipllevant1
Aquesta experiència ha estat enriquidora en molts sentits ja que s'ha recuperat part del patrimoni oral, s'ha viscut el procés de creació d'un conte i el més important és que avis i àvies i nens i nenes han cooperat i treballat conjuntament en aquest projecte comú amb final obert.